Ylihärmän apteekki


Hyvä tuotevalikoima

Lääkkeiden toimitus apteekissamme on joustavaa ja nopeaa. Pidämme varastossamme mahdollisimman laajaa tuotevalikoimaa. Mikäli tarvitsemaasi tuotetta ei kuitenkaan löydy, hankimme sen sinulle.

Lääkevaihto

Jos lääkkeellesi on olemassa edullisempi rinnakkaislääke, kerromme siitä sinulle reseptin toimituksen yhteydessä. Teet itse päätöksen lääkevaihdosta, jos lääkäri ei sitä erikseen ole kieltänyt. Vaihdetun lääkkeen nimi, ulkonäkö, maku ja lääkemuoto (esim. tabletti, kapseli) voivat vaihdella ja eroja voi olla myös apuaineissa. Erot eivät kuitenkaan saa vaikuttaa vaihdon piirissä olevien lääkkeiden tehoon.

Itsehoitolääkkeet

Lieviä, tilapäisiä oireita voit hoitaa itse silloin, kun oireiden aiheuttaja on tiedossa. Oireiden pitkittyessä on aina parasta mennä lääkäriin.
Farmaseuttimme auttavat sinua oikean lääkkeen valinnassa. Laaja itsehoitolääkkeiden valikoima tarjoaa hyvät mahdollisuudet omatoimiseen itselääkintään. Itse hoidettavia oireita ovat esimerkiksi tilapäinen kipu, yskä, flunssa, kurkkukipu ja päänsärky.
Apteekistamme löytyy myös ihonhoito- ja vapaankaupantuotteita.
Monista hyvistä apteekkikosmetiikkasarjoista valikoimiimme kuuluu Vichy, Widmer, Favora, Acon ja Sebamed.

Reseptin uusiminen

Lääkemääräys on voimassa vuoden sen kirjoittamis- tai uusimispäivästä lukien. Tämän jälkeen resepti on uusittava, vaikka lääkettä olisi vielä reseptissä jäljellä. Tuo paperireseptisi uusittavaksi hyvissä ajoin ennen lääkkeiden loppumista. Meille kello 17 mennessä tuodut reseptit viemme uusittavaksi terveyskeskukseen seuraavana aamuna kello 9. Samalla tuomme terveyskeskuksesta valmiiksi uusitut reseptit apteekkiin. Reseptin uusimisprosessi kestää 3-4 päivää. Voitte säilyttää reseptinne apteekissa maksutta. Välitämme sähköisen respetin uusintapyynnöt lääkärille, apteekilla asioidessanne. Lääkärillä on kahdeksan päivää aikaa uusia sähköinen resepti.

Lääkkeiden lisäkorvaus

Asiakkaalla on oikeus lisäkorvaukseen, jos hänen korvatuista lääkkeistä, kliinisistä ravintovalmisteista ja perusvoiteista maksamansa omavastuuosuudet ylittävät 610 euroa vuonna 2014. Lisäkorvaus on 100 % 1,50 euron lääkekohtaisen omavastuuosuuden ylittävältä osalta samalla kertaa ostettavasta, enintään kolmen kuukauden hoitoaikaa vastaavasta valmistemäärästä. Kela lähettää asiakkaalle tiedon, kun raja on ylittynyt. Tarkastamme luvallanne oikeutenne lisäkorvaukseen sähköisesti suoraan Kelan kyselypalvelusta.


Lääkejätteet

Käyttämättä jääneet ja vanhentuneet lääkkeet ovat ongelmajätettä ja vaativat erityiskäsittelyn ongelmajätelaitoksella. Voit tuoda lääkejätteesi maksutta apteekkiin. Toimitamme ne edelleen hävitettäväksi asianmukaisella tavalla.

Lajittele apteekkiin tuotavat lääkejätteet näin:

  • Tuo lääkkeet omissa pakkauksissaan, mutta poista potilastietoja sisältävät tarrat.
  • Irralliset tabletit voit pakata läpinäkyvään muovipussiin.
  • Erottele muista lääkkeistä jodipitoiset valmisteet.
  • Pakkaa erikseen myös ruiskut ja neulat.
  • Rikkoontuneet elohopeakuumemittarit on pakattava tiiviisti elohopean höyrystymisen estämiseksi esimerkiksi kannelliseen lasipurkkiin.


Apteekki
Hyvä tuotevalikoima


Widmer
Widmer

Favora
Favora

näyteikkuna
Näyteikkuna

Avoinna:  
   
Arkisin 9.00 - 17.00
Lauantaisin 9.00 - 14.00
   
   
   
Järventie 1  
62375 Ylihärmä  
   
puh: 06-4823100  
fax: 06-4823135  
email:
yliharman.apteekki(at)apteekit.net
   
Kysyttävää, kerrottavaa
ota yhteyttä yllä olevilla keinoilla.